Omáčka ze šalvějového pesta se skvěle hodí nejen k lososovi, ale i k jiným rybám. Já ji mám nejraději ke kaprovi, výborně pasuje také k tuňákovi, amurovi nebo ke sleďům. Potřebovala jsem:
- 4 kousky lososa
- máslo
- těstoviny
- šalvějové pesto
- citrón
- 1 lžíce špaldové mouky
- šlehačkovou smetanu
- sůl
Nejprve jsem si dala vařit vodu na těstoviny a kápla do ní trochu oleje, těstoviny se pak nelepí. Než se voda rozvařila, zadělala jsem na lžičce másla jíšku se smetanou a špetkou soli a vše nechala na nízkou teplotu probublávat.
Mezi tím jsou steaky jsem osolila a osmahla z obou stran do zlatova na střední teplotě. Omáčku jsem vypla, nechala trochu postát a přidala do ní lžíci šalvějového pesta. Půlku omáčky jsem smíchala s těstovinami a druhou půlkou jsem polévala lososy.
Nakonec ještě trochu zakápnout citrónem a je HOTOVO! Dobrou chuť!